radiatorconversie – 3 tips om aan de slag te gaan

radiatorconversie – 3 tips om aan de slag te gaan

Radiatorombouw is geen nieuw proces bij autoconversies. In de afgelopen jaren is het veel populairder geworden en veel mensen doen het op hun auto's, bestelwagens en zelfs boten. Het enige dat veranderd is, is de technologie. Nu vind je radiatoren in verschillende soorten en maten die een paar jaar geleden nog niet verkrijgbaar waren.

radiator conversie

Dus als u informatie zoekt over radiatorombouw, wat moet u dan weten? In principe moet je over drie dingen weten: de radiatorombouw, de radiator en de leidingen en hun aansluitingen ombouw verlangend. De radiatorbekleding maakt de ombouw mogelijk. De radiatorbekleding – of gewoon radiator – is in feite een plaat die de interne componenten van de radiator omringt. Er zijn verschillende soorten radiatorbekleding en ze hebben allemaal hun eigen specifieke toepassingen en voordelen.

Een van de belangrijkste voordelen van radiatorombouw is dat het u geld bespaart. Hoeveel geld gaat dit je besparen? Welnu, dit hangt af van hoe groot je radiator is en hoeveel radiatoren er tegelijkertijd worden omgebouwd. Een goede vuistregel is echter dat de stookkosten van uw auto met ongeveer 25% dalen als u uw radiator ombouwt. Natuurlijk moet u ook het sanitair doen en moet u mogelijk ook enkele leidingen verplaatsen. Maar dit zijn allemaal kleine kosten in vergelijking met het geld dat u bespaart aan brandstofkosten, wat uw verzekeringspremies drastisch zal verlagen.

Meer informatie: 123ombouw

radiatorconversie – 3 tips om aan de slag te gaan
Scroll to top