Wil de Vrienden van Het Park een GMP?

Tijdens de museumnacht van 8 maart 2014 werden de grenzen van het Museumpark tijdelijk opgerekt. Onder het motto ‘auto’s eruit en groen en mensen er in’ werden de entrees van het Museumpark verlegd en opgerekt tot aan de Westersingel en de Jongkindstraat. De Vrienden van Het Park is niet tegen uitbreiding van het park tot een Groot Museumpark (GMP). Wij vinden echter dat eerst aan een aantal voorwaarden voldaan dient te worden alvorens hiertoe over te gaan.

Eerst moeten de plannen voor het collectiegebouw in het Museumpark  van de baan. Daarna is het zorg dat het Museumpark en Het Park aan de Maas inclusief de verbinding tussen beiden over de Westzeedijk op orde zijn. Pas dan is het tijd om over investeringen in meer groen en groenere aanlooproutes in de omgeving van het Museumpark te gaan denken.

De afwegingen die wij hierbij hebben zijn de volgende:

Er is geld tekort voor een voorspoedige renovatie van het rijksmonument Het Park. De renovatie loopt moeizaam en langzaam. Er is onvoldoende budget voor een goed beheer van Het Park en het Museumpark. Wij kunnen ons niet voorstellen dat er straks een groter gebied vanuit de huidige ontoereikende budgetten moet worden onderhouden. Er is geld nodig om een goede programmering voor Het Museumpark tot stand te brengen. Wegens geldgebrek is het project “Vergroening van de Westzeedijk” stilgelegd. Daarmee is er ook geen budget voor het realiseren van een goede groene verbinding tussen het Museumpark en Het Park.

Wij gaan ons sterk maken het tij te keren. Alles op zijn tijd.

 

IMG_3134

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE