Vrienden van Het Park geeft Raad van State laatste woord in dossier Collectiegebouw

Met 33 stemmen voor en 12 stemmen tegen heeft de gemeenteraad van Rotterdam op 5 november j.l. ingestemd met het raadsvoorstel dat de bouw van een Collectiegebouw in het Museumpark mogelijk moet maken. De Vrienden van Het Park heeft de ontwikkelingen van de afgelopen maanden nauwgezet gevolgd en veel energie gestoken in het voeden van de raad met inhoudelijke informatie op grond waarvan een andere afweging een logische keuze geweest zou zijn. Hoewel wij gehoopt hadden hiermee de raad aan onze zijde te krijgen, hebben afwegingen die buiten onze invloedssfeer liggen er toe geleid dat wij de meerderheid van de raad niet konden bereiken toen het er om spande.

Na een brede consultatie onder onze sympathisanten en adviseurs hebben wij besloten om, door omstandigheden gedwongen, gebruik te maken van het wettelijk en democratisch recht om op basis van onze zienswijze namens vele omwonenden, parkgebruikers en ruim 1100 ondertekenaars van onze petitie beroep aan te tekenen tegen het raadsbesluit van 5 november. Dit besluit hebben wij middels onderstaand persbericht op 10 december 2015 publiekelijk bekend gemaakt.

20151210_PERSBERICHT_VRIENDENVANHETPARK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE