Raad van State stemt in met bouw Collectiegebouw in Museumpark

Op woensdag 27 juli 2016 heeft de Raad van State bekend gemaakt in te stemmen met de bouw van het Collectiegebouw in het Museumpark. Met uitzondering van een drietal bezwaren zijn alle overige beroepsgronden die het ErasmusMC, de Vrienden van Het Park stichting, de bond Heemschut en een omwonende tegen het bestemmingsplan aangevoerd hebben, door de Raad van tafel geveegd.

Zie hieronder de link naar het persbericht en de uitspraak van de Raad van State:

https://www.raadvanstate.nl/pers/persberichten/tekst-persbericht.html?id=971

https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=88493

Vanzelfsprekend betreuren wij als Vrienden van Het park dit besluit zeer. Wij hebben ons immers namens velen ingespannen om het Museumpark te vrijwaren van deze in onze ogen op deze locatie veel te volumineuze nieuwbouw en de onlosmakelijk daaraan verbonden vernieling van het iconische parkontwerp van Yves Brunnier.

Wij respecteren de uitspraak van de Raad en feliciteren daarom de initiatiefnemers met deze uitspraak.

Wij zien er naar uit om samen met de initiatiefnemers er voor te zorgen dat het uiteindelijk resultaat succesvol wordt voor alle gebruikers van het Museumpark.

museumpark vroege ochtend 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE