Ontwerp Museumpark (5)

Museum Boijmans werd in 1990 uitgebreid met een paviljoen ontworpen door Hubert Jan Henket. In 1992 en 1993 volgden de Kunsthal naar ontwerp van Rem Koolhaas, het door Jo Coenen ontworpen Nederlands Architectuur Instituut (het huidige HNI) en het aanpalende Sophia Kinderziekenhuis. Tussen 1993 en 1995 vond de aanleg van het Museumpark plaats. In 2003 kreeg Museum Boijmans een derde uitbreiding in de vorm van de nieuwe vleugel aan de voorzijde door de Vlaamse architecten Robbrecht en Daem.

In 2005 kwam het ontwerp van Paul de Ruiter gereed voor een parkeergarage met ruimte voor 1150 parkeerplaatsen, verdeeld over 3 lagen en een berging van 10 miljoen liter water. In de daarop volgende jaren, gedurende ruim zes jaar, was het Museumpark grotendeels onbruikbaar vanwege de enorme bouwlocatie voor de parkeergarage.

In 2009 start de enorme nieuwbouw en verdichtings operatie van het EMC die tot minstens 2017 zal voortduren.

De herinrichting van het Museumpark door Petra Blaisse in samenwerking met OMA kwam in 2011 gereed.

 

IPM-Museumpark

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE