Monsters in het Museumpark

‘s-Ochtends vroeg zien dingen er soms heel anders uit dan later op de dag. Dat kan je ook in het Museumpark overkomen. Over werkelijkheid en fantasie.

Een ochtendwandeling van het Griekse kerkje naar Het Natuurhistorisch kan zomaar ontaarden in de ontdekking van een reusachtig monster. Een schrikbarende verschijning met enorme tanden, die in de ochtendzon eerder gedachten oproept aan Tyrannosaurus rex  dan aan de volwassen mannetjes Potvis die in de winter van 1995 op het Noordzeestrand bij den Haag aanspoelde en hier de grootste museumvitrine van Nederland siert.

Bijna net zo ontregelend als het beeld van Anthony Gormley op het dak van de Kunsthal, dat in de zomer van 2008 in gezelschap van 29 identieke soortgenoten maat en schaal van stad en buitenruimte, en de wijze waarop we daar als individu op reageren, op een bijzonder wijze inzichtelijk maakte.

Het huidige voorstel om een gigantisch gebouw met een naar binnen gekeerd programma en idem dito architectuur in het Museumpark te willen bouwen, laat zien dat we er weinig van opgestoken hebben.

IMG_3273

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE