Kunst in het Museumpark (1)

Via Nieuw Zeeland (Scape Biennale, Christchurch),  Oostenrijk (Museum voor Moderne Kunst Mumok, Wenen) en België (Rock Werchter festival) is afgelopen najaar de ‘Darwin’ van Atelier van Lieshout uit 2008 neergedaald in het museumpark.

Voor bezoekers van het park die zich vertwijfeld afvragen wat deze lila paarse vreemde eend hier doet een korte toelichting. Het gaat om een multifunctioneel kunstwerk in de vorm van een tot extreme proporties opgeblazen spermacel. De ‘Darwin’ kan gebruikt worden om op te zitten, te spelen, te klimmen en te relaxen. Binnen zit een afsluitbare ruimte die ruimte biedt aan een ligbank en een balie.

De ‘Darwin’ staat symbool voor het leven en de vergankelijkheid. De Stichting Museumpark, die de gezamenlijke musea rond het Museumpark vertegenwoordigd, heeft het initiatief genomen om dit kunstwerk gedurende drie jaar op het evenementen terrein te plaatsen, om voor nog meer levendigheid te zorgen.

darwin_930_445_65_s_c1

‘Darwin’, beeld AVL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE