Het geheim van het Museumpark

Parken moeten kunnen groeien, rijpen en lekker worden. Zo kijken wij er tegenaan als Vrienden van Het Park. Daarbij heeft elk park zijn eigen karakter.

Het Museumpark is  bescheiden van afmetingen.  Het park is via een reeks van vaak onverwachte en contrastrijke uitzichten op de omringende stedelijke bebouwing met beide benen stevig geworteld in de stad. Dynamiek en rust vormen de twee hoofdingrediënten van het Museumpark. Zonder een goede programmering raakt de breekbare balans tussen deze twee verstoord.  Uiteindelijk kan dat tot onbegrip voor het park leiden.

Als Vrienden van Het Park missen wij een regisseur in het Museumpark. Zonder regie komt dit bijzondere park niet tot zijn recht. Het geheim van het Museumpark zit hem in het vrijhouden van de ruimte voor het tijdelijke, het onverwachte, het onvoorspelbare. Dat gaat niet zomaar vanzelf. Dat vergt een zorgvuldige regie.

Het voorstel om in het Museumpark een collectiegebouw te bouwen toont aan wat er kan gebeuren als de essentie van het Museumpark niet wordt begrepen.

IMG_0858

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE