De 2% van Ex

Het verzet tegen het collectiegebouw in het Museumpark wordt met de dag meer tastbaar. Opeens maken de initiatiefnemers rare sprongen en gaat men op zoek naar wel heel bijzondere redeneringen om tegenstanders van de bouw op deze locatie op een ander spoor te brengen.

Recentelijk is dat bijvoorbeeld de bewering op de speciaal voor het collectiegebouw ingerichte website van Museum Boijmans van Beuningen dat door realisatie van het collectiegebouw slechts 2% van het Museumpark wordt ingenomen.

Dat in de afgelopen weken het collectiegebouw inmiddels met 850m2 is gegroeid van de 14.300m2 die oorspronkelijk werd genoemd tot zo’n 15.150m2, zoals blijkt uit een recente brief van demissionair wethouder Moti aan de Raad van 3 april j.l., wordt op de website gemakshalve niet genoemd.

Een volstrekt juiste bewering, die 2%,  als parkbezoekers  een park slechts in twee dimensies zouden beleven. Een volstrekt absurde technocratische benadering als we de realiteit erbij halen. Open en dichte volumes, zichtlijnen, het tijdstip van de dag, geuren, kleuren en texturen, levende natuur, geluiden en de seizoenen spelen een essentiële rol in het plezier dat we beleven als we door een park lopen. Heel wat meer dimensies dan die twee van de tekentafel.

Het ranke torentje van Boijmans neemt nog veel minder ruimte in beslag dan de veronderstelde 2% van het collectiegebouw. De impact is er niet minder om.

Stelt u zich maar eens voor. Een gebouw om en nabij even hoog als dat torentje, bijna 40 m., maar dan niet rank en slank, maar met een omtrek van ruim 185 m. op het hoogste punt. Slechts 2%… ech wel!

 

Een+aanwinst+voor+de+stad-SD-007

 

Brief van wethouder Moti over collectiegebouw

Bijlage:  Ruimtebeslag Collectiegebouw

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE