Collectiegebouw blokkeert zicht op Museumpark

Waar je nu nog vanuit de buurt een onbelemmerd zicht hebt op het lonkend groen van het Museumpark en de erachter gelegen skyline langs de Maas, blijkt straks het zicht volkomen geblokkeerd door het collectiegebouw.

Om nog maar te zwijgen over de onrust die koplampen van het autoverkeer veroorzaken als het donker is door reflectie in het spiegelend oppervlak van het gebouw. En wat te denken van de grote trucks met oplegger die wekelijks in het park komen af- en aanrijden voor het transport van kunstwerken? De maquette van de gemeente laat aan duidelijkheid niets te wensen.

De Vrienden van Het Park vindt dat de bouw van een collectiegebouw op deze locatie de ruimtelijke kwaliteit en gebruiksmogelijkheden van het Museumpark en zijn directe omgeving wezenlijk aantast. We nodigen iedereen uit zelf eens te gaan kijken met onderstaand plaatje in gedachten.

Steun ons als Vriend van het Museumpark en Het Park aan de Maas zodat we een krachtige stem kunnen laten horen tegen het wat ons betreft absurde voorstel om een gebouw van ruim 14.000m2 in het Museumpark te bouwen.

 

zichtlijn Mathenesserlaan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE