“Blijf met je poten van het park af”

“Blijf met je poten van het park af !” Dat is kort maar krachtig de boodschap van Jelle Reumer, directeur van Het Natuurhistorisch, aan de initiatiefnemers van het collectiegebouw in de nieuwsuitzending van RTV Rijnmond van vandaag, 25 juni 2014.

Of dit geluid voldoende zal doordringen tot de burelen van de eveneens geïnterviewde directeur van Boijmans en architect van het collectiegebouw moet blijken in februari 2015, als de gemeenteraad zich uitspreekt over de voorstellen voor een nieuw kunstdepot voor museum Boijmans.

Duidelijk is dat het voorstel om in het Museumpark een collectiegebouw van ruim 15.000m2 te bouwen op groeiend verzet stuit en zeker nog geen gelopen race is.

“Niet op deze plek” was ook het geluid dat Hans Ophuis, voorzitter van de Vrienden van Het Park, liet horen. “Parken zijn er voor Rotterdammers, voor de mensen die hier komen”.

De Vrienden van Het Park en Reumer zijn het volstrekt oneens met de zwartgallige kijk van museumdirecteur Ex op de toekomst voor het museumdepot als de locatie Museumpark afvalt. “Er is genoeg plek in en om de stad om een collectiegebouw neer te zetten”, aldus Reumer. De Vrienden van Het Park hoopt dat de Rotterdamse politiek deze notie serieus ter harte neemt.

De toekomst zal uitwijzen of het uiteindelijke resultaat een publiek toegankelijke blikvanger op een onomstreden en prachtige plek in de stad wordt, of een “anonieme doos, waar niemand welkom is” zoals museumdirecteur Ex suggereert. Met een halsstarrige keuze voor het Museumpark lijken de initiatiefnemers daar zelf steeds minder invloed op te willen hebben.

zie ook: Komst collectiegebouw Boijmans geen gelopen race  (RTV Rijnmond, 25.06.14)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE