Beplanting Museumpark (1)

Een wandeling door de Romantische Tuin in het Museumpark levert vooral in de zomer een bonte schakering aan kleuren en texturen op. De afwisselende velden van heesters, vaste planten, bolgewassen en eenjarigen roept vage associaties op met een kleinschalige kwekerij waarbij de compositie van individuele planten onderling het heeft moeten afleggen tegen een ordening op basis van kleur, afmeting en textuur.

Die zelfde wandeling laat ook veel goede bedoelingen zien die simpelweg door een te geringe beheersinspanning niet tot hun recht komen. Vooral buiten het zomerseizoen valt er nog veel te winnen.

De Vrienden van Het Park wil zich graag sterk maken voor een meer intensief beheer en onderhoud van het Museumpark. We zijn er van overtuigd dat het kan, en we gaan zoeken naar wegen om dit voor elkaar te krijgen.

Nu door de nieuwe verbinding met het Erasmus Medisch Centrum veel meer mensen de weg naar het Museumpark weten te vinden, mag het park niet langer achterblijven als plek waar je onbekommerd kunt genieten van natuur in de stad.

Als het aan de Vrienden van Het Park ligt, dus ook in de vorm van perfect onderhouden beplantingen.

museumpark beplantingsschema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow by Email
Google+
SHARE